A harmadik késem alapanyaga is gyalugépkés, vastagsága ennek is 3 mm. A penge az általam kedvelt tanto formára hajaz, ami azóta is sok késemen visszaköszön.A penge 66 mm, a teljes hossz 157 mm. A markolat teljes markolat (full tang) ami csalóka, mert a penge és markolat két külön anyag, amit fecskefarok formájú csatlakozással csatlakozik a bakni alatt. Ezt a módzsert azonban jól megszívtam, mert ez már a második penge. Az első az illesztéssel járó feszültséget nem bírta, és 3-4 óra múlva egy halk ping-gel megadta magát, úgyhogy újra el kellett készítenem, immár finomabbra véve az illesztést. A bakni rozsdamentes acélból van sárgaréz szegecsekkel, a markolat pedig mahagóni, szintén sárgaréz szegecsekkel. A csiszolás után a markolatot lelakkoztam. A leélezést ezen késen sem csiszoltam le.
Sajnos a forma ismét nem az én eredeti ötletem, hanem a CRKT egyik kiskésének utánzata.
Szia Karesz!
VálaszTörlésAzt szeretném kérdezni, hogy a bakni és markolat íves összecsiszolását hogy oldottad meg ilyen pontosan?
Én is épp ilyen megoldással veszkődöm épp, a bakni konkáv íve már adott, de sehogy sem tudom pontosan hozzácsiszolni a fát.
Van valami trükköd?
köszi:
Ed
Hali Ed!
VálaszTörlésTrükköm nincs rá, egyszerűen nagyon óvatosan csiszoltam. Hozzánéztem az ívhez, és ahol hozzáért ott csiszoltam egy picit, amíg nem passzolt szépen az egész ív mentén.
Remélem segítettem.