A penge alapanyag ugyanaz, mint a zsebkataré. A markolat most sárga mahagóniból készült, amit ragasztóval és két sárgaréz szeggel rögzítettem a pengéhez. A markolat formájából adódóan először készrecsiszoltam a falapokat, és csak utána következett a ragasztás. Az ergonómia egész jó lett, mind a kisujj, mind a mutatóujj szépen passzol a lyukba, bár az ujj körül forgatás kicsit akadozó a sarkos újjvájatok miatt.
2012. március 18., vasárnap
Karambit
A penge alapanyag ugyanaz, mint a zsebkataré. A markolat most sárga mahagóniból készült, amit ragasztóval és két sárgaréz szeggel rögzítettem a pengéhez. A markolat formájából adódóan először készrecsiszoltam a falapokat, és csak utána következett a ragasztás. Az ergonómia egész jó lett, mind a kisujj, mind a mutatóujj szépen passzol a lyukba, bár az ujj körül forgatás kicsit akadozó a sarkos újjvájatok miatt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Heelo Karcsi!
VálaszTörlésÜdv a sufnikésesek táborában, sok sikert kívánok és leld minél több kedved a késezésben!
Zsombor
Szervusz Karesz !
VálaszTörlésWell done ! Szép munka. Érdekes hogy mit tudtál kihozni, egy tradicionális Maláj szüretelő késből. A sárga mahagóni markolat pedig olyan szemet gyönyörködtető lett, hogy egy ékszeren is megállná a helyét. Nagyon tetszik !
AMA.
Szia Karesz!
VálaszTörlésÖrülök, hogy megosztod velünk a munkáidat, Egytől egyig remek darabok ! Feltűnt mindjárt az elején, hogy milyen szépek az általad készített leélezések. Csak gratulálni tudok és csak így tovább!!
Üdv Zé