2012. március 18., vasárnap

Karambit


Netezés közben találkoztam egy érdekes késformával. Most hirtelen nem is tudom mely népcsoport vagy tájegység kése a karambit. Azonnal megragadott a forma, és elhatároztam, hogy hamarosan készítek egyet. Pár hét múlva meg is lett az eredmény.





A penge alapanyag ugyanaz, mint a zsebkataré. A markolat most sárga mahagóniból készült, amit ragasztóval és két sárgaréz szeggel rögzítettem a pengéhez. A markolat formájából adódóan először készrecsiszoltam a falapokat, és csak utána következett a ragasztás. Az ergonómia egész jó lett, mind a kisujj, mind a mutatóujj szépen passzol a lyukba, bár az ujj körül forgatás kicsit akadozó a sarkos újjvájatok miatt.

3 megjegyzés:

  1. Heelo Karcsi!

    Üdv a sufnikésesek táborában, sok sikert kívánok és leld minél több kedved a késezésben!

    Zsombor

    VálaszTörlés
  2. Szervusz Karesz !

    Well done ! Szép munka. Érdekes hogy mit tudtál kihozni, egy tradicionális Maláj szüretelő késből. A sárga mahagóni markolat pedig olyan szemet gyönyörködtető lett, hogy egy ékszeren is megállná a helyét. Nagyon tetszik !

    AMA.

    VálaszTörlés
  3. Szia Karesz!

    Örülök, hogy megosztod velünk a munkáidat, Egytől egyig remek darabok ! Feltűnt mindjárt az elején, hogy milyen szépek az általad készített leélezések. Csak gratulálni tudok és csak így tovább!!

    Üdv Zé

    VálaszTörlés